Maandag 02 november 2020

Een livestream in donkere tijden

Het zijn donkere tijden in de zwemsport. Trainingen veranderen, schema’s worden aangepast en wedstrijden worden afgelast. Bij de wedstrijden die nog wel doorgaan (of gingen), was publiek niet welkom. Gelukkig hebben we in donkere tijden ook een lichtpuntje: Ivo!

Weinig ouders zijn enthousiast over het ‘toeschouwen’ van een wedstrijd. Hoewel een warm zwembad fijner is dan een koude en natte tribune langs een voetbalveld, is 3 uur zweten in een volgepropte zaal niet iedereens favoriete hobby. Net zoals bij vele andere dingen, ga je het pas missen als je het niet meer hebt of kan doen. Door de nieuwe coronamaatregelen zijn toeschouwers ineens niet meer welkom bij wedstrijden. Dat vonden we toch best jammer. Gelukkig was er al snel een oplossing!

Als jij niet naar het zwembad kan komen, dan halen wij het zwembad naar jou! Figuurlijk dan. Er werd een prachtige oplossing gevonden: een livestream! Ivo regelde camera’s, een microfoon, en een kanaal om uit te zenden. Als kers op de taart werd hij zelfs de presentator/commentator van de show! Alles met groot succes, want vele mensen werden vermaakt en konden dankzij Ivo hun kinderen zien zwemmen. Wat ons betreft is het voorlopig een blijvertje, maar dat lukt niet zomaar…

Het maken van een livestream kost veel tijd en geld. Natuurlijk hebben we als vrijwilligers veel over voor onze vereniging, maar ergens is er een grens. Voor het maken van de livestream is namelijk apparatuur en een (stabiele) internetverbinding nodig. Beide kosten helaas geld. Gelukkig maken vele handen licht werk en kan jij je steentje bijdragen. Zou jij alsjeblieft mee willen helpen? Dat kan door een sponsor te vinden, of door zelf een (klein) bedrag te doneren. Elk bedrag draagt een steentje bij en zorgt voor veel zwemplezier!

Neem contact op met Ivo voor meer informatie!