Maandag 23 mei 2022

DUIZELINGWEKKENDE CIJFERS NA VIER DAGEN GELDERSE KAMPIOENSCHAPPEN

De wedstrijdzwemmers van Aqua-Novio’94 hebben de afgelopen twee weken hun stinkende best gedaan tijdens de Gelderse Kampioenschappen Lange Baan. Maar liefst vier dagen – verdeeld over twee weekenden – waren de junioren, jeugd en senioren in het Sportfondsenbad Nijmegen-West actief. 

Nadat er in het vorige wedstrijdverslag ‘Medailleregen voor wedstrijdzwemmers’ al aangegeven werd dat Aqua-Novio’94 de leiding in het medailleklassement na twee dagen had. Is daar met de programmanummers van de derde en vierde dag géén verandering meer in gekomen. De resultaten die onze vereniging kan overhandigen zijn duizelingwekkend te noemen. 

In totaal stonden er – tijdens deze Gelderse Kampioenschappen – vier-en-vijftig zwemmers aan de start. Dat betekend drie-honderd-twee-en-vijftig individuele inschrijvingen en nog eens zestien estafettes. Het resulteerde overall gezien één-en-vijftig keer goud op, twee-en-vijftig keer zilver en ook nog eens vijf-en-dertig bronzen medailles op. De totale oogst komt hiermee op maar liefst honderd-acht-en-dertig medailles. Gefeliciteerd met jullie geleverde effort en de waardering ervan. Chapeau!!!

Naast de hierboven beschreven puike prestaties werden er in totaal twee-honderd-zes-en-vijftig persoonlijke records gezwommen. De grootste verbetering werd gezwommen door Efe Can. Hij verpulverde zijn oude PR op de 50m rugslag met twee-honderd-één-dertig procent. WOW! 

Het verbeteren van je tot dan toe snelste tijd (een PR) is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het kwalificeren voor de Gelderse Kampioenschappen Lange Baan is al een prestatie op zich. Daar kan en mag je zeker tevreden over zijn. In het vorige wedstrijdverslag mbt de GK gaven we dit ook al aan.
We hebben met z’n allen een hele vreemde en roerige periode achter de rug. Corona heeft hierin zeker ook een rol gespeeld. Van maanden niet trainen, naar ineens weer volop trainen. Periodes van geen wedstrijden zwemmen naar haast elke week weer een wedstrijd. Zwemkalender technisch gezien een heel kort zwemjaar. Maar qua impact een heel lang jaar. Probeer dan ook tijdens elke training en wedstrijd het beste uit jezelf – in samenwerking met je coaches – te halen. Wedden dat je sterker terugkomt.

Naast de sportieve prestaties in het zwembad, kan het niemand ontgaan zijn dat de sfeer langs de rand van het zwembad uitstekend was. Jong- of oud, lang of kort, jongen of meisje. Iedereen pepte elkaar op ter voorbereiding-, tijdens- of na de wedstrijd. Het was geweldig om te zien hoe misschien wel vriendschappen voor het leven worden gesloten door ‘gewoon gezegd’ de zwemsport te beoefenen. Dat is mogelijk wel dé kracht van de wedstrijdzwemmers van Aqua-Novio’94. Een lach of een traan, we gaan er samen tegenaan!

Last but not least willen we alle vrijwilligers, officials en coaches bedanken voor hun inzet deze twee weekenden. 

Echter kunnen we het als vereniging niet laten om nogmaals te benoemen dat het vrijwilligersrooster niet vrijblijvend is. Je dupeert met het wegblijven, eerder vertrekken of om andere redenen, andere vrijwilligers die ook graag (op tijd) thuis willen zijn. We doen het SAMEN!  Toch?

Alle uitslagen nog eens rustig nalezen? Klik dan op onderstaande link.
Gelderse Kampioenschappen lange baan 2022 – SPLASH Meet Manager 11 (swimrankings.net)
Foto’s
Dag 4
Volgt later
Dag 3
Gelderse Kampioenschappen, 21 mei 2022 – Aqua-Novio’94 (aquanovio.nl)
Dag 2
Gelderse Kampioenschappen, 15 mei 2022 – Aqua-Novio’94 (aquanovio.nl)
Dag 1
Gelderse Kampioenschappen 14 mei 2022 – Aqua-Novio’94 (aquanovio.nl)