Zondag 10 november 2019

Dames Aqua-Novio winnen in rommelige derby

NIJMEGEN- Na twee wedstrijden achter elkaar verloren te hebben, lukt het de dames van Aqua-Novio dit weekend wel de overwinning te behalen. De Nijmeegse waterpolosters spelen om half negen ‘s avonds, in het zwembad Valkenhuizen in Arnhem. Met een krappe eindstand van 10-11 weten de dames de punten te bemachtigen.

De toon wordt al snel gezet als de scheidsrechter binnen de eerste tien seconden L. Simons eruit stuurt wegens een (matige) overtreding. Daarna volgt F. Beckmann één minuut later met haar eerste p’tje. De teams zijn aan elkaar gewaagd maar de ballen komen vooralsnog weinig in het Nijmeegse doel. Aan het eind van de 1e periode staat het 2-4.

Speelsters van ENC Arnhem zijn fel in het spel en lokken in totaal 15 man-meers uit. Echter worden er maar 7 man-meers van benut wegens de compacte verdediging van Aqua-Novio. Zo staat het in de 3e periode 6-11. De laatste 6 minuten verlopen rommelig en krijgen de dames nog 4 doelpunten om de oren. Doordat er geen coach op de kant staat, moeten de dames zelf keuzes maken en dat zorgt voor onrust. Uiteindelijk spelen de waterpolosters van Aqua-Novio de laatste secondes met een aangevraagde time-out uit en winnen de waterpolosters de wedstrijd.

Eindstand: 10-11

Doelpunten per periode: (2-4)(2-3)(2-4)(4-0)

Doelpunten per speelster: K. Berg 4, F. Beckmann 1, E. Hooghwinkel 4, L. Simons 1, N. van Asch 1