Zaterdag 27 juli 2019

Aqua-Novio’94 ook succesvol in het buitenland

Foto: Instagram Tim Korstanje @timkorstanje

Niet alleen in Nederland zijn de wedstrijdzwemmers van Aqua-Novio’94 uitstekend aan het presteren. Tim Korstanje, Nyls Korstanje en Matej Danis komen in het buitenland uit voor Nederland en Slowakije.

Nyls doet namens TeamNL mee aan de WK zwemmen in Gwangju, Zuid-Korea. Korstanje zwemt geen individuele afstanden, maar zwemt wel mee in een aantal estafettes. Op de 4×100 meter vrije slag voor de mannen zwom Nyls 49,06. De estafette haalde niet de finale.

Voorafgaand aan de wereldkampioenschappen sprak de NOS nog met Nyls. Klik hier voor de video…

Tim en Matej kwamen in actie op de European Youth Olympic Festival (EYOF) in Baku. Op de 50 meter vrije slag behaalde Korstanje een derde plek. Volgens ploegleider Jeroen Rademaker was de prestatie van Tim ‘uitstekend’. ”Drie keer zwom Tim een persoonlijk record, met in de halve finale een evenaring van het Nederlands record voor 16-jarigen met 23,19. In de finale ging het met 23,08 nog iets sneller en werd het jeugdrecord van zijn broer Nyls verbeterd.” Op de 100 vrije slag ging Korstanje de halve finale in met een negende tijd (51,77), maar werd uiteindelijk elfde in 51,89. Op de 100 vlinderslag was de 57,52 goed voor een 24ste plaats.

Heb je een opmerking, zie je een fout of heb je zelf nieuws? Stuur dan een mailtje naar communicatie@aquanovio.nl