Maandag 23 januari 2023

Aqua-Novio’94 domineert Gelderse Sprint Kampioenschappen KB 2023

Twee jaar hebben de zwemverenigingen uit Flevoland en Gelderland moeten wachten op een regio sprint kampioenschap korte baan. Afgelopen weekend (zaterdag 21-  en zondag 22 januari) was het na lang wachten eindelijk zo ver. Bijna driehonderd zwemmers, uitkomende in verschillende leeftijdscategorieën mochten onderling gaan uitmaken wie zich een jaar lang Gelders sprintkampioen korte baan mag noemen.

In een op beide dagen afgeladen Erica Terpstra Sportfondsenbad werden de wedstrijden gezwommen. Het publiek dat kennelijk, net als de zwemmers, met smart hadden zitten wachten op deze wedstrijd was massaal naar de Kwakkenbergseweg afgereisd. Géén van hen werd teleurgesteld. Elke zwemmer ging voor het maximale eigen resultaat. Helaas was er telkens maar op het podium plaats voor drie medaillewinnaars. De nummer vier tot en met zes gingen met een oorkonde naar huis.

Nadat alle wedstrijden gezwommen waren bleek, Aqua-Novio’94, tevens de organisator van deze wedstrijd, de meeste medailles verzameld te hebben. Echter op de voet gevolgd door de Barneveldse zwemmers van DWK. Zij werden echter op respectabele afstand weer gevolgd door het afgevaardigde team vanuit De Ward uit Bemmel. In totaal waren maar liefst 22 vereniging aanwezig bij deze wedstrijd.

Volgens de trainers van Aqua-Novio’94 stonden de signalen voorafgaande aan dit kampioenschap allemaal op groen. Deze week werd er keihard getraind- en toegewerkt als groep naar deze wedstrijd. Een goede voorbereiding is vaak het halve werk, maar maak het dan ook nog maar waar. Dit harde werken werd door de zwemmers beloond richting de trainers en natuurlijk ook naar zichzelf. Ook de stille kracht(en) achter de zwemmers zoals ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes konden apetrots zijn op hun favoriete zwemmer(s).

In de medaillespiegel wist Aqua-Novio’94 maar liefst 39 gouden-, 17 zilveren- en 21 bronzen medailles binnen te halen. Daarbij werden ook nog eens 116 PR’s gezwommen. We mogen daar met z’n allen best trots op zijn en even van (na)genieten.
Waar we eveneens trots op mogen zijn is hoe we als vereniging deze twee dagen gemanaged hebben. Iedere vrijwilliger heeft zijn/ haar steentje bijgedragen aan dit succes. Van op- tot afbouw en van fruit tot de stoelen in de opslag box. We deden het samen!

Zondag was voorafgaande- en tijdens de wedstrijd de heer J.P. Broeren, wethouder bij de Gemeente Nijmegen en verantwoordelijke voor onder meer ‘sport en accommodaties’, aanwezig. Hij opende deze tweede dag en stond onder meer stil bij het nieuw te bouwen Zwembad aan de Winkelsteegh. Het zwembad dat voor een verdere professionalisering van de zwemsport in Nijmegen en omgeving zal zorgen maar het ook voor het publiek aantrekkelijker zal maken om wedstrijden bij te gaan wonen. Als Aqua-Novio’94 kijken we hier reikhalzend naar uit.

Foto’s van Ellen en Irma volgen zsm op de website.
Idem dito de uitslagen.