Maandag 07 oktober 2019

Aqua-Novio Da1 verslaat Thetis Da1 in een zinderende strijd

Nijmegen- De tweede wedstrijd van Aqua-Novio’94 Da1 is gewonnen met 15-14 tegen Thetis Da1. De wedstrijd was vanaf begin af aan spannend. De tribune van het zwembad west zat vol met een enthousiast publiek. 

Deze wedstrijd tussen Aqua-Novio Da1 en Thetis Da1 is een echte derby wedstrijd, Nijmegen versus Bemmel.  Het eerste doelpunt valt aan de kant van Aqua-Novio gemaakt door Natasja van Asch. De eerste periode eindigt in 4-4 en zo lopen de scores in de volgende periodes gelijk op. Echter moet zowel Floor van Lent in de  derde periode als Femke Beckmann in de vierde periode uit het water, wegens te veel persoonlijke fouten.  

De laatste periode was bloedstollend en de waterpolosters uit Nijmegen stonden achter.  Elke aanval is spannend in de vierde periode. De spanning stijgt en het publiek joelt. De winst is tot op de laatste vijftien seconden onzeker. Totdat het team van Aqua-Novio het winnende doelpunt scoort. De drie punten zijn binnen en er heerst een grote opluchting en blijdschap bij de Nijmeegse waterpolosters. 

Eindstand: 15-14

Doelpunten per persoon: N. van Asch 6, L. Simons 3, K. Berg 4, L. van Hest 1 en F. van Lent 1.