Dinsdag 06 oktober 2020

Aqua-Novio D1 boekt eerste winst van het seizoen

Nijmegen- De eerste overwinning van de Aqua-Novio dames is een feit. De waterpolosters schakelen moeiteloos tegenstander VKC’03 uit in de eerste ‘coronaproof’ wedstrijd. Geen gejuich van het publiek, geen muziek en geen aanmoediging vanaf de bank. Het is allemaal even wennen, maar het hield de Nijmeegse dames niet tegen op weg naar de overwinning.

De dames staan te popelen om het water in te springen nadat ze zeker zes maanden geen wedstrijd gespeeld hebben. In de eerste en tweede periode staat de verdediging als een huis maar worden niet alle schoten op doel niet verzilverd tot doelpunten. In de eerste rustperiode, wijzen de speelsters elkaar waar ze punten laten liggen en waar ze dus op moeten letten. Echter kwam in de tweede periode de tegenstander met drie doelpunten terug in de wedstrijd wat zorgde voor een gelijke doelsaldo in de tweede part. Aan het einde van de tweede periode staat het 6-3.

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat het enthousiasme van het publiek wordt gemist. Enkel het applaus van teamgenoten en het fluitje van de scheidsrechters vullen de leegte op in het zwembad. Het is anders, maar het houdt beide teams niet tegen om het plezier in het spel vast te houden.

In de derde periode sloeg de vermoeidheid toe bij de waterpolosters uit Tubbergen. Dit zorgde voor meer uitsluitingen en diverse manmeer-situaties. Het felle spel van VKC’03 wordt vervolgd in de vierde periode en geven hierdoor de kans op de overwinning uit handen. Het laatste doelpunt in de wedstrijd wordt gemaakt aan de kant van Aqua-Novio en zo eindigt de wedstrijd in een 14-5 zege.

 

Eindscore Aqua-Novio’94 Da1 vs. VKC’03 Da1: 14-5

Doelpunten per periode: (3-0)(3-3)(4-0)(4-5)

Doelpunten per speelster: L. Ashton 1, M. Carmiggelt 1, F. van Lent 2, E. Hooghwinkel 4, F. Beckmann 3, K. Berg 3.