Donderdag 03 november 2022

ALV 2022: Een nieuw seizoen met nieuwe gezichten!

ALV 2022: Een nieuw seizoen met nieuwe gezichten!

Op donderdagavond 20 oktober vond op het ‘nieuwe’ adres van de vereniging de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. In een nieuwe omgeving besproken we het afgelopen seizoen en keken we voorruit naar het volgende.

Samen met een selecte groep leden werd een rits agendapunten behandeld. De notulen van de ALV van vorig jaar werden doorgelopen en het jaarverslag van dit jaar werd besproken. Hierna werd het financieel jaarverslag en de begroting besproken.

 

Financiën

Een ‘hot topic’ op dit moment. De gasprijzen stijgen en, helaas, daarbij ook de kosten om badwater te huren. Een belangrijk punt dan ook van de kascommissie. Dit zijn leden die, onafhankelijk en steekproefsgewijs, de financieren van de club controleren. De kascommissie vraagt zich af wat nou de impact is op de vereniging. Voorlopig zal de contributie niet stijgen, maar de kascommissie adviseert om de prijzen goed in de gaten te houden en hiernaar te handelen.

Zowel het financieel jaarverslag en de begroting zijn goedgekeurd door de ledenvergadering.

 

Oud en Nieuwe bestuursleden

De avond werd afgesloten met het bedanken van de oude- en nieuwe bestuursleden. Het bestuur nam afscheid van 3 bestuursleden: penningmeester Bram Berben, secretaris Lieke Versteegen en voorzitter van de waterpolocommissie Bas Arends.

Bram is vorig jaar begonnen als penningmeester. Extra knap omdat hij voor zijn bestuursfunctie geen lid van de vereniging was, en dus nog onbekend was met het reilen en zeilen binnen de vereniging. Gelukkig voor Bram, en ongelukkig voor ons, heeft hij promotie gekregen op zijn werk. Combineren met een bestuursfunctie is helaas niet mogelijk.

Naast Bram neemt ook Lieke afscheid. Lieke heeft het bestuur de afgelopen jaren versterkt als secretaris. In deze rol heeft ze een aantal belangrijke zaken opgepakt, zoals de Wet Bestuur Toezicht Rechtspersonen. Door persoonlijke omstandigheden stopt Lieke als secretaris.

Ten slotte gaat Bas ons verlaten als voorzitter van de waterpolocommmissie. Na jaren van ‘dienst’ heeft hij besloten dat het tijd was om het stokje over te dragen. Binnen het bestuur was Bas altijd een baken van rust en wijsheid, eentje die we gaan missen.

Gelukkig zijn er voor alle bestuursfuncties ook vervangers. De Algemene Ledenvergadering heeft alle drie de kandidaten goedgekeurd.

Henk de Vries is tot mei 2023 de penningmeester van Aqua-Novio’94. Hij is al sinds het prille begin van de vereniging lid en heeft al meerdere bestuursfuncties binnen de vereniging gehad. Binnen het bestuur staat Henk bekend als een lopende archiefkast. We zijn dan ook erg blij dat Henk deze functie tijdelijk wil uitvoeren.

Joey Papaioannou zal komend seizoen de secretaris van Aqua-Novio’94 zijn. Joey heeft tijdens de coronacrisis het bestuur ondersteund in de coronacommissie. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de algemene marketing en communicatie van de vereniging. Tijdens de afwezigheid van Lieke heeft hij ad interim de taken van secretaris al overgenomen.

Marcell de Vries is vanaf dit seizoen de voorzitter van de waterpolocommissie. Afgelopen jaar heeft hij meegelopen met Bas, waardoor de overdracht erg soepel is verlopen. Marcell is relatief nieuw in de vereniging en heeft daardoor een frisse blik. Zelf zegt hij aangestoken te zijn met het waterpolovirus. Dat zal vast goed van pas komen!

 

Fijn om te weten: