Zondag 24 januari 2021

Alternatieve activiteiten afdeling wedstrijdzwemmen

De trainers hebben hun best gedaan om samen met een aantal ouders zo goed mogelijk alternatieve activiteiten aan te bieden tijdens deze lockdown zodat de zwemmers elkaar kunnen blijven zien en actief kunnen blijven. Het opzetten van digitale activiteiten is niet zo gemakkelijk. Het is als zwemtrainer echt lastig om een digitale training te geven als je passie zwemtraining geven is en je je niet comfortabel voelt om een ander soort training te geven, dus zijn we dankbaar dat een aantal ouders en bodycore trainers in wilden springen, naast Tim, Petra en Louise die normaal ook als zwemtrainers aan de bak staan. Er wordt ook continue verder gedacht wat we nog extra zouden kunnen doen op een coronaproof manier.

Alle groepen hebben ook de mogelijkheid om zich bij Kim in te schrijven voor de workshop Mindfulness en yoga clinic gegeven door Hanneke die hiervoor gecertificeerd trainer is- kspeekenbrink@hotmail.com  . Hiernaast kan iedereen ook meedoen aan het Ommetje waar Kim iedereen voor uitgedaagd heeft 2 dagen geleden en waar al meer dan 25 deelnemers zijn: Gebruik de code (D63GH) en sluit je aan bij: AN’94 zwemmen. Download op https://hersenstichting.nl/ommetje

De groepen van Tim en Sam hebben oa online landtraining en krachttraining bij Seneca voor de groep die al bij Seneca trainde. De groep die normaal bij Fy-Fit krachttraining heeft kan dit nu met ondersteuning van hen via een app doen. Verder hebben we een aanbieding gekregen van Topsport Gelderland om voor de statushouders aangevuld tot max 10 zwemmers voor een workshop van een sportpsycholoog.

Voor alle overige zwemmers, uitgezonderd de jongste minioren die normaal geen bodycore hebben, is er 1 online bodycore training gegeven door Louise, Petra, Michel en Tim. Voor alle minioren tot en met junioren 1 meiden is er vandaag door Ivo en Jos een superleuke ludieke en leerzame letterzoekerkwis georganiseerd, waar meer dan 30 zwemmers aan mee hebben gedaan en zowel  de zwemmers als de ouders+ trainers zich heel goed vermaakt hebben. Ook waren er mooie prijzen te verdienen. Het was echt heel goed in elkaar gezet met ook een tweetal onderbrekingen voor ludieke filmpjes waaronder een heuse persoonlijke persconferentie van Mark Rutte voor onze zwemmers. Deze kun je hier bekijken, meedoen kan helaas niet meer, maar het is echt de moeite waard! https://www.youtube.com/watch?v=ToZNXKUVPj0 . Voor de allerjongste zwemmers waar we buiten de kwis, de mindfulness en de yoga nog geen andere activiteit gevonden hebben zijn de trainers achter de schermen druk aan het overleggen hierover, goede ideeën horen we graag.

We horen graag als iemand nog een andere leuke activiteit weet en die (mede) wil gaan organiseren!

Verder hopen we natuurlijk, dat de zwembaden snel weer open mogen en we weer lekker samen mogen zwemmen, plezier hebben en lekker kunnen racen.

Hopelijk tot snel in het bad!

De trainers