Maandag 17 februari 2020

4e plek voor waterpolosters na monsterzege

De waterpolosters uit Nijmegen pakken dit weekend voor de zesde keer de winst. In Zwembad West, de thuisbasis van de Aqua-Novio dames, weten ze de speelsters van VKC’03 Da1 met een overwinning van 19-8 in te pakken. Onder leiding van invalcoach Lars de Laat staat het equipe met tien speelsters sterk.

De wedstrijd verloopt in het begin moeizaam door veel uitsluitingen en enkele doelpunten. VKC’03 Da1 speelt erg fysiek maar weten de uitsluitingen te ontlopen. Daarentegen heeft Aqua-Novio vier keer het speelveld moeten verlaten in de eerste periode. Op deze manier staat het in de eerste periode 3-2.

In de derde periode wordt het rumoerig. Er ontstaat een gesprek tussen het publiek en de spelersbank van de Aqua-Novio. Hierdoor moet speelster L. Simons de badrand verlaten. Tijdens de wedstrijd is het niet toegestaan dat spelers met de supporters in gesprek gaan. Het Nijmeegse team speelt door met de negen overgebleven teamgenoten. In de rust is coach De Laat tevreden want de dames staan ruim voor met 13-5.

In de laatste drie minuten moeten de waterpolosters uit Tubbergen met zes speelsters doorspelen wegens drie persoonlijke fouten van VKC’03 waterpoloster L. Krom. Het Nijmeegse team profiteert hiervan en met nog drie treffers is de zege een absoluut feit.

Uitslag: 18-9

Doelpunten per periode:

(3-2)(7-2)(3-1)(5-4)

Doelpunten per speelster: L. van Hest 2, E. Brands 3, K. Berg 2, F. van Lent 2, N. van Asch 2, E. Hooghwinkel 5, L. Simons 2.