Zwemles in Nijmegen

Zwemvereniging Aqua-Novio ’94 geeft kinderen (en volwassenen) zwemles voor het Zwem-ABC (de nationale zwemdiploma’s A, B en C en de zwemvaardigheid diploma’s), snorkelen en survival. En na de zomervakantie 2015 gaan wij in zwembad Dukenburg starten met  SuperSpetters.

 

Na de zomervakantie van 2015 gaat Aqua Novio'94 hun zwemlesprogramma uitbreiden met SuperSpetters. De nieuwe kindvriendelijke zwemles methode van de KNZB. Hierbij is het lesprogramma beter aangepast aan de natuurlijke bewegingen van een kind.We starten met Superspetters is zwembad Dukenburg. Meer weten kijk bij SuperSpetters, neem contact op met Georg Dietrich of kijk op www.superspetters.nl

Zwemvereniging Aqua-Novio ’94 geeft kinderen (en volwassenen) zwemles voor het Zwem-ABC (de nationale zwemdiploma’s A, B en C, en de zwemvaardigheid diploma’s), snorkelen en survival.  

Voor zwemdiploma A worden 5 ‘baden’ doorlopen. Kinderen van minimaal 4½ jaar beginnen in badje 1, met ondiep water, zonder drijfmiddelen als vleugeltjes of drijfpakjes. Dit is een bewuste keuze: als uw kind per ongeluk ergens in het water valt voordat het zijn A diploma heeft, zal het zich ook moeten redden zonder vleugeltjes. Als kinderen een bad goed doorlopen hebben, krijgen ze een certificaat en stromen ze door naar het volgende. Dit gebeurt in principe drie maal per jaar. Aan het eind van bad 5 zijn ze klaar voor het A diploma. Onder Diploma eisen vindt u de eisen die gesteld worden om de certificaten en diploma’s te krijgen.

In een groep zitten ca. 8 tot 10 kinderen. Per groep wordt er lesgegeven door een instructeur met een assistent / hulpouder, zodat de verhouding tussen volwassenen en kinderen ongeveer één op vijf is. Dat betekent dat er veel vrijwilligers zijn, mensen die met plezier zwemles komen geven. Een aantal heeft een opleiding bij de KNZB gehad, anderen zijn opgeleid binnen onze club. Aqua-Novio ’94 zorgt ieder jaar voor bijscholing van de instructeurs en assistenten.

Omdat Aqua-Novio ’94 een zwemvereniging is met afdelingen waterpolo, wedstrijdzwemmen en synchroonzwemmen, wordt er bij de lessen nadruk gelegd op een goede zwemtechniek.