Succesvol Trainingskamp 2017

zaterdag 6 mei 2017
17-04-27-groepsfoto-voor-website-an94.jpg

Succesvol trainingskamp Aqua-Novio’94

Traditioneel in de meivakantie was er ook dit jaar weer het trainingskamp van Aqua-Novio’94. Voorbereiding op de Gelderse Kampioenschappen eind mei en de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen in juni. Zondag einde van de middag arriveerde de eerste groep van ongeveer 30 zwemmers op de locatie “het buitencentrum” in Overasselt, waar we voor het tweede achtereenvolgende jaar gebruik hebben gemaakt van de groepsaccommodatie.

Elke ochtend ging om 04.55 uur de wekker voor de ochtendtraining in zwembad West. Elke dag was er een rijschema gemaakt met vrijwilligers, zodat de zwemmers naar zwembad West gebracht en weer opgehaald konden worden. Na het ontbijt en even rust, volgde er een straffe bodycore, hardlooptraining of een sportspel (levend stratego en tafelen waren favoriet). In de middag werd er ook weer hard getraind en voor het avondeten was er ruimte voor rust, bijvoorbeeld Yoga of bomen knuffelen (voor de innerlijke rust).

Elke avond is er afwisselend door ouders gezorgd voor een gezond en lekker maal voor de hongerige zwemmers. Maandagavond stond er boerenkool, andijviestamppot, rode kool met verse appelstukjes, aardappelpuree en een worstje gevolgd door een toetje op het programma.

Op dinsdagavond arriveerde nog een groep met minioren en junioren, die de laatste 3 dagen van het kamp aansloten. Woensdagavond was het tijd voor de barbecue, uiteraard verzorgd door Michael, met aansluitend een hearing waar de trainers van Aqua-Novio’94 de ouders meenamen in hun plannen voor volgend seizoen en de puntjes op de i voor een succesvolle afronding van dit lange baan seizoen. Om alle plannen te kunnen realiseren is een goed onderbouwd (financieel) beleid onontbeerlijk, naast de inzet van voldoende vrijwilligers om alles voor de zwemmers goed te regelen.

Het kamp is niet compleet zonder een bonte avond. Nadat er eerst een heerlijke Iraakse maaltijd was verzorgd door de familie Ibrahim, waren de zwemmers er klaar voor. Jong en oud had er weer een werk van gemaakt om elkaar en de trainers te vermaken. Ouders én pers werden die avond niet toegelaten, dus ik kan u niet vertellen wat daar allemaal heeft plaatsgevonden ;-).

Vrijdagochtend was er nog een laatste vroege training voor de junioren en daarna werd het kamp met een gezamenlijk ontbijt afgesloten in zwembad West. Zo ongeveer de enige regen die er die week is gevallen, viel tijdens de speurtocht met opdrachten in de wijk bij zwembad West. Ondanks dat, is er ontzettend hard geprobeerd alle opdrachten in anderhalf uur af te ronden om de eerste prijs te kunnen behalen.

Als afsluiting is de jongste groep gaan bowlen en zijn de oudsten ook nog in een escape room opgesloten.

Gelukkig hebben ze zich allemaal weer weten te bevrijden en kon iedereen einde van de dag met een gevulde maag en een goed gevoel weer huiswaarts keren.