Voorzitten, verbinden en sport faciliteren!

Openstaande vacature: Voorzitter waterpolo AN ’94

Jonge kids, jeugd en senioren die wekelijks met plezier in het water liggen, een stukje ontspanning en lichaamsbeweging vinden in het waterpolo en van het spelletje houden. De sociale activiteiten en de dynamiek om de badrand heen waar veel clubleden, maar ook ouders en fans, van genieten. En tot slot een maatschappelijke bijdrage van de club: trainers die groeien, leden van projectgroepen die competenties nuttig in het werkende leven ontwikkelen. We weten allemaal hoe waardevol het beoefenen van een sport en lid zijn van een sportclub kan zijn !

Dit ga je doen

Al het bovenstaande komt natuurlijk niet uit de lucht vallen, dat moet gefaciliteerd worden. Jij kan daar een bijdrage aan leveren! Samen met de andere leden van de waterpolo commissie (o.a. een secretaris en penningmeester) zorg jij dat onze leden zorgeloos kunnen sporten en trainen.

In de dagelijkse leiding van de afdeling is jouw rol het controleren van beleid en de financiële gang van zaken maar ook het overzien en coördineren van de bestuurlijke jaarplanning. Het beantwoorden en pareren van ad hoc uitdagingen komt daar tussen door.

Naast die interne activiteiten ben je ook aanspreekpunt richting samenwerkende partijen. Denk daarbij aan contact met het algemeen bestuur van de vereniging en het zwembad. Contacten met de KNZB, de gemeente, de waterpolofederatie Nederland, Nijmeegse en regionale zwem- en sportverengingen en WOC worden afhankelijk van het onderwerp door secretaris of andere leden van de waterpolo commissie onderhouden, maar gevolgd en gemonitord door jou als voorzitter. Samenwerken, faciliteren en sturen, met het WPC team en de vrijwilligers binnen de club, staat centraal.

Hier worden wij blij van

Zelf lid van de afdeling, ouder, verzorger, of gewoon waterpolo fan – dat mag allemaal! Je vind het ontzettend leuk om de club in te duiken en in of rondom het zwembad te zijn. Affiniteit met af en toe vergaderen, beleid uitstippelen en een financiële planning voeren is wel handig. De tijdsbesteding is ongeveer 10 vergaderingen met de WPC per jaar en 2 a 3 vergadering met het Algemeen Bestuur per jaar. Daarnaast is het natuurlijk voorzitter eigen om vanuit interesse je gezicht regelmatig te laten zien bij de trainingen en op wedstrijddagen.

Heb je al zin

Ben je geïnteresseerd, zou het je leuk lijken maar heb je nog vragen, wil je eerst nog wat vragen stellen voordat je besluit of het iets is voor jouw ? Dat mag allemaal. Voor meer informatie en voor reactie kun je terecht bij Henk de Vries. waterpolo_voorzitter@aquanovio.nl