Aqua Novio denkt alleen aan kampioenschap

maandag 19 februari 2018

NIJMEGEN - Aqua Novio heeft een nieuwe stap gezet naar de titel van de tweede klasse B. De waterpoloërs uit Nijmegen wonnen zaterdag van concurrent VZ&PC uit Vriezenveen: 12-7. Door de overwinning blijft de ploeg van trainer Maarten van Lierop koploper. Zij behaalden 31 punten uit twaalf wedstrijden.

Oude bekende Yannick van Roessel is sinds dit seizoen terug bij Aqua Novio. Hij kwam maar met één doel: kampioen worden. ,,Deze ploeg had nooit mogen degraderen”, sprak hij na afloop van het duel. ,,Vorig jaar miste deze ploeg structuur. Er was geen vaste coach en geen vaste trainer, dus dat speelde echt wel mee. We zijn erop gebrand ons dit seizoen te herpakken.”

De wedstrijd tegen VZ&PC begon moeizaam voor de Nijmegenaren. Zij kwamen op een nipte achterstand in de eerste periode (1-2), maar herpakte zich uitstekend in de tweede periode: 6-2. De ploeg van trainer Maarten van Lierop is daarna niet meer in gevaar geweest. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan doelman Sjoerd Doumen, die zijn ploeg met enkele heldhaftige reddingen in de wedstrijd hield.

Bron: De Gelderlander