In memorium

dinsdag 25 juli 2017
appie-2.jpg

In memoriam

Albert van Meteren
Appie

1946 - 2017

Na een slopende ziekte is Appie op zaterdag 22 juli 2017 op 71 jarige leeftijd overleden. Iedereen kende hem als Appie, meer dan50 jaar was hij actief in onze zwemvereniging. Hij begon zijn carrière bij Pluvius , dat in 1994 fuseerde tot Aqua Novio ’94. Appie was Lid van Verdienste van onze vereniging.

Appie was betrouwbaar en zeer betrokken. Je kon altijd een beroep doen op hem, hij zei nooit nee. Zijn betrokkenheid lag vooral bij de jeugd. Polospelers die nu tegen de 60 lopen, zijn op jonge leeftijd door Appie begeleid. Appie kwam ons halen als we naar de training gingen of een wedstrijd gingen spelen. Hij reed altijd, coachte onsen bracht ons ook weer thuis. Wij hebben talloze anekdotes en warme herinneringen aan Appie. Voor jeugd is Appie altijd een soort vaderfiguur geweest. . Als je het even moeilijk had, bracht Appie wel troost. Bij het waterpolo is Appie een leven lang scheidsrechter geweest, iets dat hij tot het laatst toe gedaan heeft.. Hij kende iedereen en iedereen kende hem. Stoppen met fluiten zou betekenen dat hij die contacten zou verliezen, dat was niet bespreekbaar. 


Op toernooien en evenementen leverde Appie de hand- en spandiensten. Of het nu de technische installatie was, de muziek, of de dingen er om heen,het maakte niet uit. Je kon het vragen en Appie deed het, altijd stond hij voor iedereen klaar.Ook was Appie degene die jarenlang de muziek verzorgde tijdens het diploma en natuurlijk het Hobbel Bobbel Wobbel Water Weekend.Daarnaast heeft Appie Jaren lang zwemles gegeven en talloze kinderen het zwemmen geleerd.

Een markante en sociale persoonlijkheid is heengegaan. Appie bedankt, je blijft in onze herinnering.