Masters succesvol op de Bosporus

vrijdag 25 juli 2014
p7200157.jpg

Op 20 juli gingen 5 masters van Aqua-Novio '94 samen met 1641 andere deelnemers bij Kanlica de Bosporus in, de start van de cross-continental race. Daags ervoor, na de accreditatie, werd per boot de route bekeken. Buiten het verkrijgen van een indruk over de grootsheid van de Bosporus, werden de richtpunten voor een juist koers aangegeven. Pijlers, spanningsdraden, bruggen, vlaggen op een eiland en de grote gele ballon bij de finish moesten de zwemmers leiden. Ervaringen van eerdere zwemmers leerde dat het venijn van deze race hem in de staart zit. Op het juiste moment uitvoegen om de finish te bereiken om niet in het vangnet bij de brug terecht te komen.

Om 9 uur vertrok de boot met deelnemers naar de start, met de 5 masters die op hun eigen manier zich op de wedstrijd voorbereidde. Bij aankomst op het startpunt, werd het startplatform aan de boot vastgemaakt en na de nodige media aandacht was het wachten op het startschot van Inge de Bruin. Toen die eenmaal klonk stroomde de boot leeg. De chip om de enkel en een registratiemat, zorgde ervoor dat vlak voor het te water gaan de tijd pas begon te lopen en de wedstrijd voor een ieder kon beginnen!

Door de vele zwemmers was het moeilijk om in het begin in het ritme te komen. Het midden van de Bosporus werd opgezocht om daarna met behulp van de stroom de andere mikpunten in de gaten te houden. Het venijn zat hem inderdaad in het einde van de race. Waar eerder de stroom je bondgenoot was, werkte deze nu tegen om richting kant te komen. Een VIP-boot die voor de toeschouwers ging liggen en waar omheen gezwommen moest worden!! hielp ook niet echt.

Toch kunnen de Aqua-Novio masters terugkijken op een zeer geslaagde race, de eerste 3 Nederlanders in het algemeen eindklassement waren Aqua-Novio masters! Met een tijd van 56:03 was Richard de eerste en Bernd bleef met 58:48 Albert net twee tellen voor (58:50). Marcel kon met een keurige 1:00:26 net niet binnen het uur blijven en Peter kwam als schoolslag zwemmer met een hele mooie 1:02:54 over de finish.

Een verslaggever van het ANP werd door Richard naar Peter doorverwezen, de jarige en aanstichter van deze zeer geslaagde onderneming. Onder het genot van een heerlijke luxe vislunch met prachtig uitzicht over het parcours werden de ervaringen samen met de meegereisde toeschouwers gedeeld. Om 's avonds op een terras dankzij een Italiaanse ploeg (34!) de mogelijke volgende onderneming te kiezen. Want deze tocht smaakt naar meer!

Bijlagen